О пијанству и смирењу

Ето човек се искрено каје, причешћује се, моли се свом душом, довољно дуго води духовни живот, већ пет година, а потом пада и опет пије. Бива не мало таквих случајева.
Човек не зна шта да ради. Неки из очајања завршавају живот самоубиством. „Господе, верујемо у Тебе, причешћујем се, а Ти ми не помажеш. Молим те, кажи зашто ми не помогнеш?“ Мислим да Бог може овако да одговори: „Ето дао сам ти петогодишњу паузу, показао сам ти да можеш да не пиjеш. Сада се смири, обрати се таквима као што си ти. Не сам, него се заједно са њима покушај избавити од те своје беде и увидећеш да ће се код тебе појавити снага, други људи ће ти помоћи, и ти ћеш помагати другим људима“.

митрополит Антоније Сурожски

Неки су свештеници против организације АА још и због тога што се сувише уздају у своје свештеничке снаге. Они у ствари не знају у чему је суштина проблема – то је главно и основно. Исти случај као са инјекцијама. Постоје свештеници који инјекције сматрају за врачање, говоре да је давати инјекције грех. Мада је то чиста медицина. Људи просто не разумеју у чему је ствар. Могуће је да људе у Русији још одбија и то што је тај покрет АА дошао из Америке.

Мишљење ауториттних људи о програму 12 Корака.

http://aasrbija.com/  (форум http://aasrbija.com/phpbb/)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.