Решење проблема «Дан за даном из сазависности»

Решење проблема                                                                         19 мај.

Melodi Bitti

«Дан за даном из сазависности»  Мелоди Битти

«Стид – то је прво осећање које се подиже када се код мене или вољеног ми човека појави проблем», – отприлике тако је рекла једна из оздрављујућих жена.

Многи од нас су одрасли с убеђењем да је имати проблем – нешто стидно.

Та убеђеност може да доприносе нашем разрушењу. Она може да нас спречава да кажемо за проблеме: чини да се осећамо отођеним и људима ниже класе, ако ми или вољени нам човек имамо проблем. Стид може да блокира наше решење проблема и добијања користи од проблема.

Проблеми су – део нашег живота. Такођер и њихова решења. Људи имају проблеме, но ми и наше самоуважење смо одељени од самог проблема.

Ја још нисам срела човека, који није имао проблема, но сретала сам многих, који су се стидели говорити о проблемима, које су они већ решили.

Ми смо више него наши проблеми. Чак ако су проблеми у нашем сопственом понашању, свеједно проблем није у томе, ко смо ми, него у томе, шта смо ми радили.

Нормално је имати проблеме. Нормално је говорити о проблемима – у одговарајуће време с безопасним људима. Нормално је решавати проблеме.

И са нама је све у реду, чак ако ми или вољени човек имамо проблем. Не треба да губимо нашу унутарњу снагу и наше сапствено самоуважење. Ми смо већ решили те проблеме које нам је следовало решити, да би били оно што јесмо.Данас ћу да отпиустим мој стид по поводу проблема.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.