Угодности од тога што муж пије. Поток мисли

Аутор – Нежност

Решила сам да испишем коју користи (удобности ) имам од тога што мој муж пије. Задивила сам се, а и нисам, у исто време!

 • Могу да не бринем о себи, о свом изгледу – «свеједно он неће да примети, он је неурачуњив»
 • Могу да не бринем њему – «свеједно он тога не заслужује»
 • Могу да се не трудим да са њим градим блиске односе, могу да му се не откривам, да му се не поверавам, да га не уважавам – «њему није до тога», «не би ни разумео»
 • Могу да манипулишем, и да не поступам искрено према  њему – он је на то већ навикао
 • Могу да се правим да сам светица и величанствена, на рачун њега, могу се поносити својим знањима – «он ми није ни близу»
 • Могу да се дивим свом озбиљном и исправном понашању и да примам похвале од других на рачун тога – «он такво нешто никад није ни видео у животу»
 • Могу да нешто молим од њега, без да му оставим право да ми отакже
 • Могу да радим све што ми је угодно, као да никог поред мене и нема – «њега нема, отишао у заборав, када пије он и није човек»
 • Могу да не рађам децу – «то је ризик за дете»
 • Могу да се не развијам као личност – «мој садашњи ниво је сасвим довољан за одржавање разговора с њим»
 • Могу да не одржавам односе с родбином и друговима – «живим у таквом хаосу! Немам ни времена ни снаге»

Слобода по цену усамљености.

Загледаност у исто и контрола по цени деградације и застоја у развоју

Привезаност за неког по цени одсуства добре воље и љубави…

 

Људмила В. # 12:31

Да, ја сам такођер своје бонусе давно приметила. Такођер понекад не изгледам баш нешто, но каква је разлика? Нема нелепих жена, само се дешава да бива мало вотке. Спремам ручак без икаквог стваралачког порива, могу да спремам једне те исте макароне сваки дан – свеједно, њему је све укусно у том стању. А ако већ не вичем, него ми је пошло за руком да мало мекше разговарам са њим – уопште, осећам се као светица. И муж се на то одмах пеца и почињу она бесконечна «опрости ми». Када муж није трезан са њим се лако управља, при правилном приступу он је идеално послушан и на све се саглашава. С трезним ја чак и не покушавам да се тако понашам. Да, и великодушност његова, када је пијан новац не броји, накупује у продавници брдо свега, што треба и што не треба, размог квалитета, што год му падне под руку. Притом може да заборави то, по шта је пошао у продавницу. То ме подсећа на дечје клацкалице. Један се спушта доле – други брзо узлеће нагоре, без икаквих напора са своје стране.

 

Људмила В. # 21:21

Ово сам узела са форума Ал-Анон, чини ми се да је по теми.

«Консултант рехабилитационог центра с огромним стажем трезвости је рекао, да није важно, шта ја радим, важно је шта осећам. Ако се осећам спокојно када затрпавам мужа разним укусним јелима, то значи да треба да га затрпавам, ако сам спокојна када му уопште не спремам храну, значи да не треба да му спремам храну, главно је да не очекујем да ће га управо то отрезнити. Ма шта да ја радим, то не лечи мога мужа, но ако се ја осећам спокојно, то ми враћа здравомислије, то ми враћа људска осећања, враћа ми способност да волим. И свет око мене постаје другачији!!!»

 

Нежност # 00:14 0

Како пријатно и топло от таквог разрешенња!)

 

myrka # 12:33 0

Удодно је и сву кривицу свалити на болест, и испада да је мени удобно боловати. Моја корист је у томе да се осећам некоме потребна и корисна поред болесног човека. Када је муж престао да пије нисам уопште знала чиме да се бавим, и тада сам осетила и схватила своји корист у алкохолизму. Пошла сам да радим у болницу тј. моја сазависност је захтевала одрицање од себе ради других.

http://www.fgump.ru/blogs/nezhnost/vygody-potok-myslei.html

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.