Поново се учити веровати себе 22 јул. «Дан за даном из сазависности»

Melodi Bitti

«Дан за даном из сазависности» Мелоди Битти 

Многи од нас имају проблем повезан са поверењем.

Многи од нас су се дуго времена усрдно старали да верују људима кији нису заслуживали поверење. Опет и опет ми смо веровали лажи и обећањима, који се никада нису испуњавала. Неки од нас су се старали да верују у немогуће, нпр. да верују активном алкохоличару да ће да престане да пије.

Неки од нас су веровали својој Вишој Сили на искажен начин. Ми смо веровали да ће Бог натерати друге људе да раде то што ми хоћемо, и ако се то небио десило ми смо се осећали обманути. Некима од нас су улили у главу да животу уопште не треба веровати, да смо дужни да контролишемо и манипулишемо другима проходећи свој живот.

Већина од нас има непролазно убеђење да ми не можемо да верујемо себи. На путу оздрављења ми лечимо себе радећи над својим проблемом поверења. Ми се заново (испочетка) учимо поверењу. Из прве лекције поверења потребно је усвојити следеће: ми можемо да верујемо себи (да имамо поверења у себе). Нама се може веровати.  Ако су нас други учили да ми не можемо да верујемо себи, лагали су. Зависност и дисфункционални системи нас терају да лажемо.

Ми се можемо учити да верујемо својој Вишњој Сили на исправан начин – не терајући друге људе да чине то што ми хоћемо, него да нам помогне да се бринемо о себи, да нас  постави у најбоље могуће услове у највише благопријатно време у нашем животу. Ми можемо да верујемо процесу – враћања у здрав живот (оздрављењу). Ми нисмо дужни да контролишемо, да допуштамо наметљиве мисли или да постајемо суперпажљиви (суперопрезни). Ми можемо да не схватамо увек куда идемо и шта происходи са нама (шта се дешава у нама), но ми можемо да верујемо да происходи нешто добро.

Када се ми научимо да томе верујемо, можемо се учити да верујемо другим људима. Када будемо имали поверења у Вушњу Силу и када будемо имали поверења у себе тада ћемо знати кому да верујемо и за што.

Могуће је да смо то свагда и знали. Само нисмо довољно ослушкивали себе или нисмо имали поверења у то шта нам је говорио унутарњи глас.

Данас ћу да се утврђујем у томе да се могу учити да верујем на исправан начин. Ја могу да имам поверења у себе, у своју Вишњу Силу и своје оздрављење. Ја могу да се учим да верујем на исправан начин и другим људима.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.